biesbosch Lijnoorden nonnegatsewiel putten-sasdijk
Vissen in de Biesbosch, met H.S.V. De Biesbosch

logo-hsv-de-biesbosch

Vissen in de Biesbosch, met H.S.V. De Biesbosch

logo-hsv-de-biesbosch

Vissen in de Biesbosch, met H.S.V. De Biesbosch

logo-hsv-de-biesbosch

Vissen in de Biesbosch, met H.S.V. De Biesbosch

logo-hsv-de-biesbosch

Verslag kaperwedstrijd

Op vrijdagavond 8 juni is om 20.00 uur de karperwedstrijd aan het Boomgat begonnen. Er waren in totaal 4 koppels die de strijd met elkaar aangingen om zoveel mogelijk gewicht aan karpers te vangen.
Er waren 2 koppels die op de recreatieplaats zaten en er waren 2 koppels die bij het gemaal hun plek kregen. Nadat om 20.00 uur de hengels het water ingingen kon de strijd beginnen.
Om ongeveer 9.30 uur werd de eerste karper gevangen door het koppel Ad en Jaap. Ad ving een mooie kaper van 5100 gram. De andere koppels stonden hierdoor al op achterstand.

 koppel wedsrijd ad met vis.JPG
Ad met zijn eerste karper deze wedstrijd

Totdat de controleur, Corne Ippel, naar huis is gegaan om te slapen werd er niets meer gevangen. Toen hij om half 7 weer aanwezig was waren de meeste koppels ook al weer wakker. Ook de aanwezig vissers gingen hun slaapzak opzoeken of hun strether.

koppel wedsrijd lekker slapen.JPG
Zo ook Rock de hond en Jaap.

Helaas waren er in de nacht weinig aanbeten geweest. Het koppel Tom en Jan kregen om half vier snachts een mooie aanbeet. Helaas wist de karper zich net voor het landingsnet te bevrijden. Het koppel Ad en Jaap hadden in de nacht wel weer een karper gevangen. Deze had een gewicht van 4500 gram. Hierdoor kwam hun totaalgewicht op net iets meer dan 9500 gram.
Ook het koppel Dave en André wisten snachts nog een vis te vangen. Helaas telde deze niet mee, het was een mooie brasem.

Maar er werd nog tot 10 uur zaterdagmorgen gevist. De andere koppels wist wat hun te doen stond. Toch nog eens iets anders proberen misschien.
Om ongeveer 9 uur ging bij het koppel Erik en Evert de pieper af. Na een snelle reactie van Erik die naast de hengel stond werd er een karper gehaakt. Nadat Erik de kaper van de bomen weg had gekregen kon Evert zijn hengel overnemen om de kaper naar binnen te drillen. Het was een mooi exemplaar van 7322 gram.
Karper Evert.JPG
Evert met zijn mooie karper

Helaas bleef het bij deze drie karpers. Om tien uur ging het eindsignaal en konden de spullen worden opgeruimd. De prijs uitreiking werd op de recreatieplaats gehouden. Daar werden de winnaars bekend gemaakt. Het koppel Ad en Jaap gingen met de wisseltroffee naar huis. De troffee die door de Carp Home beschikbaar is gesteld. Toeval is dat deze ook door Ad is geschonken. Hij mocht dus zijn eigen beschikbaar gestelde troffee mee naar huis nemen. Ad en Jaap wisten 9641 gram te vangen.
Tweede werden Erik en Evert met 7322 gram. Na loting werden Tom en Jan derde voor het koppel Dave en André.

 koppel wedsrijd winnaars ad en jaap.JPG
Winnaars Ad en Jaap met de wisseltroffee