biesbosch Lijnoorden nonnegatsewiel putten-sasdijk
Vissen in de Biesbosch, met H.S.V. De Biesbosch

logo-hsv-de-biesbosch

Vissen in de Biesbosch, met H.S.V. De Biesbosch

logo-hsv-de-biesbosch

Vissen in de Biesbosch, met H.S.V. De Biesbosch

logo-hsv-de-biesbosch

Vissen in de Biesbosch, met H.S.V. De Biesbosch

logo-hsv-de-biesbosch

Samen helpen we The Gambia

Zover weg maar oh zo dichtbij………beste sportvriend(in)

Vanuit ons mooie en goed verzorgde Nederland ben je in slechts 6 uur vliegen in Gambia, Afrika, het kleinste, maar ook een van de armste land van dit continent!

Wanneer je uit het vliegtuig stapt, weet je gelijk dat alles hier anders is. De warmte, de kleuren, de geuren etc. Dit is Afrika!! Je kijkt je ogen uit, zoveel indrukken! Maar wat het meeste indruk op je maakt is de achterstand, de armoede. Dit laat je allemaal op je inwerken terwijl je lui, met een cocktail in je hand, achterover ligt op je luxe ligbed in een 5*ressort.

We kregen heel erg snel contact met de lokale bevolking hoofdzakelijk vissers. Iedereen heeft zijn eigen achtergrond en verhaal. Het ene verhaal is nog aangrijpender dan het andere verhaal. Maar toch, steeds meer stof tot nadenken. Waar we het meeste door geraakt werden en van onder de indruk waren en nog steeds zijn, is het positivisme van de Gambianen. Ze noemen het land niet voor niets "The smiling coats of Afrika". Helemaal waar! Wat willen we nu gaan doen??? We gaan dit jaar weer naar Gambia en willen in die tijd gaan realiseren dat o.a. vissers de juiste spullen krijgen. Zij vissen met een losse lijn met daaraan een oude bougie als gewicht. Het is voor velen hun bron van inkomsten. Na het vissen wordt de vangst opgegeten en wat overblijft verkocht om andere levens behoeften aan te schaffen. Als 2e kleine startende ondernemers voorzien van de benodigde materialen om bijvoorbeeld hengels te verhuren aan toeristen, als broodwinning.

Verder hebben we nog andere projecten zoals kinderen naar school sturen en voedsel schenken.

Geld opsturen rechtstreeks naar Gambia heeft geen zin omdat het meestal niet aankomt bij de juiste persoon, we willen er zelf bij zijn en zien wat er gebeurt en daar ook spullen kopen om te geven.

Last buth not least!

De bedoeling van ons verhaal geachte leden van hengelsportvereniging "De Biesbosch" Werkendam is het volgende: Ik heb tijdens de jaarvergadering op 19 februari 2016 dat al aan de aanwezige leden mogen uitleggen. Kijk of je nog visspullen hebt zoals hengels, werphengels, molens, ankers, lood haken enz. enz. enz. die weg kunnen en nog geschikt zijn om mee te geven. Het maakt niet uit wat het is, als het maar bruikbaar is voor het vissen. Een belletje en wij komen het halen (06-40922048) of geeft het af bij de Dierenspeciaalzaak Werkendam op de Hoogstraat 15 of op het adres Bandijk 61. Bijdrage in de kosten van het vervoer van de door jullie geschonken spullen is natuurlijk ook mogelijk en ook gewenst indien daarvoor financiële ruimte is.

Verder zijn Gambianen, ook blij met het volgende:

Wij zijn al weer begonnen om goederen te verzamelen zoals kleding, schoenen, rugzakken, speelgoed, huishoudelijke artikelen en zeer zeker baby kleding. Dit wordt in een container verscheept naar Gambia. Dus als je nog spullen hebt die je niet meer draagt of waar je niet meer mee speelt, bel even en we komen het graag ophalen. (06-40922048) De kinderkleding en het speelgoed schenken we aan een weeshuis en voor de overige spullen hebben we ook al meer dan genoeg bestemmingen. Ook dit kost veel geld, het verschepen van Nederland naar Gambia. Vandaar al met al deze brief!!

We hopen uit de grond van ons hart dat jullie mee willen denken (en schenken!!)

Als we kijken wat er momenteel gaande is in Europa wat betreft de enorme toestroom van vluchtelingen komen we tot de conclusie dat het misschien beter is om de problemen in het thuisland aan te pakken en de mensen ter plaatse te helpen!

Dit alles is maar een druppel op de gloeiende plaat, maar alle beetjes helpen!

Je eventuele financiële bijdrage kun je overmaken op een speciaal daarvoor geopende rekening en wel op NL62INGB0683283782 t.n.v. A.W.M. Baakman Omschrijving: Bijdrage transportkosten The Gambia

Wij doen dit al drie jaar als privé initiatief, maar vanwege het grote succes en respons zijn wij overgegaan naar een stichting in oprichting die volgende week bij notariële akte zal worden vastgelegd en worden ingeschreven bij de K.v.K.

U kunt ons volgen op facebook en wel door in de zoekbalk te typen:

Samen helpen we the gambia

Na bekrachtiging van de stichting i.o. zal ook de website "Samen helpen we the gambia" in de lucht gaan.

Vragen? Bel rustig André op 06-40922048 of stuur een mailtje naar andrebaakman@gmail.com

In ieder geval bedankt alvast dat je de moeite hebt genomen om dit hele verhaal te lezen!!!

 

Hedwig en André Baakman