biesbosch Lijnoorden nonnegatsewiel putten-sasdijk
Vissen in de Biesbosch, met H.S.V. De Biesbosch

logo-hsv-de-biesbosch

Vissen in de Biesbosch, met H.S.V. De Biesbosch

logo-hsv-de-biesbosch

Vissen in de Biesbosch, met H.S.V. De Biesbosch

logo-hsv-de-biesbosch

Vissen in de Biesbosch, met H.S.V. De Biesbosch

logo-hsv-de-biesbosch

NK Jeugd Arkervaart

Op zaterdag 6 september is het NK vissen voor de jeugd gehouden. Er werd gevist in de Arkervaart bij Nijkerk. Voor het eerst waren er ook leden van HSV De Biesbosch die zich door de selectiewedstrijd geplaatst hebben.
Matijs Schoneberg deed mee bij de jeugd tot 14 jaar en Evert Schouwenburg zat in de groep tot 23 jaar.
Nadat om 8 uur de zaal open ging werden de kantnummers om 9 uur aan de deelnemers gegeven. Daarna kon iedereen zijn of haar plaats opzoeken aan de Arkervaart. Vanaf 10 uur konden de visspullen worden opgebouwd en om 11.50 uur werd het signaal gegeven om te voeren. De meeste deelnemers waren ruim op tijd klaar met hun voorbereidingen en om 12 uur konden de hengels te water. Her en der werden al snel de eerste visjes gevangen. Helaas werd het bij de meeste na een uur aardig rustig bij de dobber, af en toe nog een visje werd er binnen gehaald. Matijs kon over de gehele wedstrijd wel een visje vangen, veel posjes en kleine baarsjes en af en toe een bliekje.
P1010416.JPG 
Matijs Schoneberg tijdens NK Jeugd 2014 Arkervaart

Met Evert was het een heel ander verhaal, hij wist pas na 2,5 uur zijn eerste beetje te krijgen en ving in een half uurtje nog 9 kleine baarsjes onder de kant.  
P1010429.JPG
Evert Schouwenburg bij de jeugd tot 23 jaar tijdens het NK aan de  Arkervaart.

Om 15.00 uur was het eindsignaal en konden de hengelspullen weer worden opgeruimd. Na een spannende weging werd Mandy Swart van HSV 't Baarsje uit Woudrichem eerste met 1566 gram. We willen Mandy feliciteren met deze mooie overwinning op het NK.
Matijs Schoneberg werd met 783 gram keurig 7de tijdens dit NK. Hij mag terug kijken op een geslaagde wedstrijd. Zevende van Nederland is een mooi resultaat.
Evert Schouwenburg werd helaas 32ste in zijn categorie met een totaal gewicht van 133 gram. 
Volgend jaar gaan we weer proberen om een aantal van onze vissers bij het NK te krijgen.P1010463.JPG

 Mandy Swart op de hoogste trede bij de jeugd tot 14 jaar.